vrijdag 4 januari 2013

Dag 5 - vrijdag 28 december 2012 - naar het cruiseschip

Today it's cruising time!

Uitgeslapen.
In plaats van in het hotel hebben we bij Wendy's ontbeten.
Is meteen de laatste keer. Ongeïnteresseerde medewerkster. Nu zijn wij ook niet de makkelijkste met bestellen.... Een panini zonder de bacon, een biscuit zonder de sausage. Zo moeilijk is dat toch niet! Nou ja, voor 19 dollar ontbeten en het was niet eens lekker. Mandy heeft bij Dunkin Donuts nog een bagel gehaald.
In het hotel de koffer ingepakt. Om kwart over twaalf naar beneden en om half één worden we opgehaald.
Vanuit de verte was de Zuiderdam al te herkennen aan de Nederlandse vlag. Alles gaat weer even efficiënt. Koffers inleveren, door de controle, heel even in de rij voor het inchecken. Voor het eerst werd gevraagd om de Esta inschrijving. We hadden al om half twaalf aan boord gemogen; weten we voor de volgende keer. Het buffet in het Lido restaurant was al open. Gevarieerd eten; pasta, pizza, rijst, sushi, maar ook broodjes en toetjes. Omdat ze bang zijn dat we besmet zijn met een of andere vreselijke ziekte, mogen we het eten de eerste 48 uur niet zelf pakken, maar wordt het voor je opgeschept. Eigenlijk wel zo makkelijk, wordt het ook niet zo'n chaos. Na het eten het schip verkennen, de meiden gingen hun weg en wij de onze. Om kwart voor vier hadden we afgesproken bij de hut omdat om vier uur de master drill is. Iedereen moet daarbij aanwezig zijn, zo niet dan word je van je bed gelicht en in het ergste geval moet je in de eerstvolgende haven van boord. Na de drill naar het crows nest voor een cocktail. Zit op de tiende etage zodat je een mooi uitzicht hebt en je zit eerste rang bij het uitvaren. In plaats van vijf uur werd het kwart over zes ivm iets onduidelijks over boilers waar geen druk op zat.


Om kwart voor acht hebben we een tafel voor het diner. Iedere avond is het eten van een andere kok. Vandaag is het van de hand van Jonnie Boer (de Librije in Zwolle). Voor de meiden een ceasar salade, voor Kees garnaaltjes en voor Yolanda carpaccio vooraf. Als hoofdgerecht had Lindsay penne met bolognesesaus, Mandy had in eerste instantie een pasta waar vlees in bleek te zitten. Deze werd netjes omgeruild voor een vegetarische versie. Voor Kees zalm en voor Yolanda een New Yorker. Toetjes waren ook lekker; brownie, aardbeien, apfelstudel.
De meiden waren moe en gingen naar bed. De oudjes zijn nog naar een show (dans en zang) geweest en hebben een bailey's als afzakkertje gehaald. 
Om half twaalf hielden zij het ook voor gezien.
Oogjes dicht en snaveltjes toe. Slaap lekker!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten